DİSK Emekli-Sen, hükümetin emekliler aleyhine olan politikalarını teşhir etmeye devam edeceklerini bildirdi. Emekli-Sen üyeleri parasız, eşit, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hakkının sağlanması ve cepten ödemelere son verilmesi için topladıkları imzaları Sağlık Bakanlığı'na gönderdi.

DİSK Emekli-Sen İstanbul Şubesi üyeleri, düzenledikleri kampanya çerçevesinde toplanan imzaları teslim etmek amacıyla İstanbul Sağlık Müdürlüğü’de eylem yaptı. Eylemde grup taleplerinin karşılanmaması durumunda, Haziran ayında yapılacak parlamento seçimlerinde hükümetin emekliler aleyhine olan benzeri politikalarını teşhir etmeye devam edecekleri uyarısında bulundu.

Eyleme katılan grup, attıkları sloganlar eşliğinde müdürlük önüne geldi. Eylemciler, yürüyüş sırasında ‘Sağlığımızı sermayeye peşken çeken sisteme karşı bir imza da sen at’ pankartı taşıdı. Grup adına yapılan basın açıklamasında parasız, eşit, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hakkının talep edildiğini dile getirildi.

Açıklamada, "Bu mücadelemiz çerçevesinde parasız, eşit, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hakkının sağlanılması ve cepten ödemelere son verilmesi için sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na hitaben yaptığımız imza kampanyasında topladığımız imzaları, bakana iletilmek üzere İstanbul Sağlık İl Müdürlüğü’ne teslim edeceğiz." denildi.

Grup, "Sağlık haktır satılamaz", "Saraylara değil sağlığa bütçe" sloganları attı. Açıklamanın devamında ise "Buradan sayın bakana dolayısyla hükümete sesleniyoruz. Sağlıkta özelleştirme ölüm demektir. Sosyal devleti yok eden tüm düzenlemeler öncelikle yaşlı insanlar olan emekliler vurmaktadır. Bilmelisiniz ki sermayeye rant sağlama amaçlı olan bu politikanıza karşı hayatın her alanında mücadelemiz kesintisiz sürecek ve yaklaşmakta olan milletvekili genel seçimleri sürecinde emekliler aleyhine olan bu benzeri politikalarınızı teşhir etmeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Grup temsilcileri konuşmalardan sonra topladıkları imzaları bakan Müezzinoğlu’na iletilmek üzere İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim etti. Parasız, eşit, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hakkının sağlanması ve cepten ödemelere son verilmesi için düzenlenen kampanyada yaklaşık 3 bin dolayında imza toplandığı belirtildi.