Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çermik ilçesinin Tepe ve Çukur mahallelerine kanalizasyon şebekesi döşemeye başladı. Yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda, çapları 200 ila 400 mm arasında değişen boruların döşeme işleminin 3 ayda tamamlanması bekleniyor.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehirler Yasası’nın ardından hizmet alanına giren ilçelerde altyapı çalışmalarına devam ediyor. DİSKİ, Çermik ilçesinin Tepe Mahallesi ve hastaneler bölgesi olarak adlandırılan Çukur Mahallesi’nde kanalizasyon şebekesi çalışmaları yapmaya başladı. Tepe Mahallesi Zeytin Sokak'ta 780 metre boyunca 200 mm çapında borular döşenerek yerleşim birimlerinin atık suları toplanacak. Çukur Mahallesi’nde ise 2 bin 132 metre uzunluğunda ve çapları 200 ila 400 mm arasında değişen koruge ve betonarme boru döşenmesi çalışmalarında sona gelindi. Çalışmanın bitmesi ile birlikte Çukur Mahallesi’nde bulunan Kumludere, Ekinciler, Titinik ve Çiftköprü sokakları ile Siverek ve Kereze Sıdık Caddeleri üzerinde bulunan yerleşim yerlerinin atık suları sağlıklı bir şekilde toplanmış olacak. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte Tepe Mahallesi ve Çukur Mahallesi’nde toplam 2 bin 912 metre kanalizasyon şebekesi döşenmiş olacak. Böylelikle daha sağlıklı bir kent altyapısı oluşmuş olacak.

DİSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, Çukur mahallesinde bulunan yeni yerleşim bölgelerinde imar yolları açılmaması nedeniyle projenin ikinci etabının ertelendiğini bildirdi. Yetkililer, Çermik Belediyesi’nin imar problemlerini çözerek yolları açması halinde söz konusu bölgelerdeki kanalizasyon şebekesi çalışmalarının en kısa süre içerisinde başlayacağını belirtti.