DİYARBAKIR'ın Şehitlik semtinde devriye görevi yapan bir polis ekibine teröristler tarafından ateş açıldı, 2 polis ağır yaralandı. Olay saat 15.00 sıralarında Şehitlik Semti'nde meydana geldi.  Trafik polisleri pusu kuran teröristlerin saldırısına uğradı. Ağır yaralanan 2 polis, Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı.  Yaralı polislerden Tansu Aydın kurtarılamayarak şehit düştü. Yaralı polis Ali Karahan tedavi altında.
155'E KAZA İHBARI İDDİASI

İddialara göre, 155’i arayan bir kişi, Şehitlik caddesinde bir trafik kazasının meydana geldiğini belirterek, olay yerine ekip istedi. Bir süre sonra ihbar yapılan bölgeye bir trafik polisi ekibi gönderildi. Ancak ihbar edildiği gibi bir kazanın olmadığını gören polisler, çevredeki esnaflara kaza olup olmadığını sormak için araçlarından indi. Bu sırada polisler, çapraz ateşe alındı. Olayda bir polis memuru başından, bir polis memuru da ayak ve göğsünden yaralandı. Yaralı polisler, olay yerine çağrılan ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.Yaralı polislerden Tansu Aydın şehit oldu.
 
İKİNCİ İDDİA: OTOMOBİL VARDI
 
DHA'nın haberine göre ise kaza ihbarı alıp Şehitlik Semti'nde Dedaş Mevkii'ndeki DSİ Kavşağı'na giden polis ekibi, bir otomobilin çöp konteynerine çarptığını gördü. Trafik aracından inen polisler inceleme yaparken, 30 metre uzaklıktan peş peşe ateş açıldı.
Olay yerinde yapılan incelemede 99 milimetre çapında tabancaya ait 10 boş kovan bulunurken, saldırganın yakalanması için operasyon başlatıldı.
 
20-25 YAŞLARINDA, MASKELİ İKİ KİŞİ
 
Valilikten yapılan açıklamada, Şehitlik Caddesi 29. Sokak'ta belediye  çöp aracının karıştığı trafik kazasıyla ilgili tutanak tutan İl Emniyet Müdürlüğü  Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekibe saat 14.43'te saldırı  gerçekleştirildiği belirtildi. 
 
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 
 
"Ara sokaktan çıkan ve ilk belirlemelere göre siyah tişörtlü 20-25 yaş  grubunda bulunan maskeli 2 terörist tarafından yakın mesafeden tabancayla saldırı  düzenlenmiştir. Silahlı saldırı neticesinde ekipte bulunan polis memurları Tansu  Aydın kafasından, Ali Karahan ise ayak ve kasık bölgesinden yaralanmıştır.  Hastaneye kaldırılan yaralı polis Tansu Aydın şehit olmuştur. Diğer yaralı  personelimizin tedavisine devam edilmektedir." 
 
Saldırganların yakalanmasına yönelik başlatılan geniş çaplı  operasyonun sürdüğü kaydedildi. 
 
OPERASYON BAŞLATILDI
 
Öte yandan, olay nedeniyle bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Çok sayıda zırhlı polis aracı ve polisin katıldığı operasyona iki helikopter de havadan destek verdi. Saldırgan iki kişinin Ben-u Sen mahallesine kaçtığına ilişkin ihbar alan polis, bu mahalleye de operasyon düzenledi. Ancak henüz saldırganlar yakalanamadı. Operasyon ve olay yerindeki incelemeler sürüyor.