Erzurum'da 14 yıldır tedavi gören 43 yaşındaki böbrek hastası Nevzat Aksu, diyaliz makinasına bağlandıktan sonra bağlaması eşliğinde kendi gibi diğer hastalara ve servis çalışanlarına mini konser vererek moral veriyor.

Erzurum Özel Şifa Hastanesi hemodiyaliz servisinde tedavi gören inşaat teknikeri Nevzat Aksu, yanından bağlamasını ayırmıyor. Hastalığı nedeniyle sosyal yaşantısı önemli ölçüde kaybolan Aksu, haftanın üç günü diyaliz makinasına bağlanıyor. 3 yıl önce bağlama çalmaya merak salan Aksu, satın aldığı bağlama ile hayata yeniden tutundu. Hemodiyaliz ünitesine bağlamasıyla gelen Aksu, servis çalışanları ve kendisi gibi tedavi görenlere, hasta yatağında konser veriyor. Kolundan damarlarına bağlanan hortumların engellemesine rağmen bağlama çalmaktan ve türkü söylemekten kendini alamayan Aksu, "Hüznümü ve sevincimi bağlamamla dile getiriyorum. Diyaliz servisinde benim gibi böbrek hastası arkadaşlarımın ve servis çalışanlarının iznini aldıktan sonra bağlamamı çalıp türkü söylüyorum. Servis çalışanları ve diğer hasta arkadaşlarım güzel çalıp söylediğimi belirterek beni teşvik ediyorlar. Haftada 3 gün 4'er saat bağlı kaldığımız diyaliz ünitesinde bağlama çalıp, türkü söyleyince vakit hoşça ve çabuk geçiyor." dedi.

Servis sağlık çalışanlarından Fatih Yazıcı, Nevzat Aksu'nun özel bir hasta olduğunu dile getirerek, "Nevzat Bey bizim özel hastalarımızdan birisi. 9 yıldır hastanemizde diyaliz ünitesine girmekte. 3 yıldır bize bağlaması ve sesiyle bazen hüzünlü bazen de mutlu dakikalar yaşatıyor. Canımız istediğinde bizi kırmayıp bağlamasıyla türküler söylüyor. Bu durumdan o da mutlu biz de mutluyuz." diye konuştu.