Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kendisine 'Nankör' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na cevap vermeyeceğini söyledi.

Görmez, tamamlandığında Afyonkarahisar’ın en büyük camisi olma özelliğini taşıyacak olan Hacı Mehmet Sayın Camii’nin temelini attı. Görmez’e temel atma sonrasında basın mensupları tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 18 Mart günü yaptığı bir konuşmada kendisine ‘Nankör’ dediği hatırlatıldı. Görmez bunun üzerine, “Herhangi bir siyaset adamına cevap veremem, kusuru bakmayın. Benim prensibim değil o.” diye açıklamada bulundu.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ: ATATÜRK’E RAHMET OKUTUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 18 Mart günü yaptığı bir konuşmada şunları söylemişti: "Çanakkale Savaşları’nın 100. yılında Diyanet, camilerde hutbe okutuyor, güzel bir şey yapıyor. En azından Atatürk’e bir rahmet okutur insan. Nasıl bu kadar nankör olabilirsiniz? Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başındaki kişiye (Prof. Dr. Mehmet Görmez) sesleniyorum: Bütün devlet büyüklerine rahmet okutmak zorundasınız, özellikle Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına. Din adamısınız siz. Herkese sevgiyle yaklaşmak zorundasınız. Mustafa Kemal’i düşünün. Avustralya’dan gelen askerler için annelerine ‘Onlar bizim evlatlarımızdır’ diyor. İşte büyüklük, yücelik budur. Din, iman budur işte.”