Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, tarihi Selimiye Camii’nde Cuma Namazı kıldırdı.

13-16 Ocak tarihleri arasında düzenlenen 30. İl Müftüleri İstişare Toplantısı için Edirne’de bulunan Görmez, Cuma öncesinde Selimiye’ye geldi. Görmez ile birlikte çok sayıda Balkan ülkesi Diyanet İşleri Başkanı, Baş Müftü ve Müftü de asırlık mabede geldi. Üst düzey diyanet yöneticilerinin de hazır bulunduğu Selimiye Camii namaz öncesi doldu taştı.

Yaklaşık 6 bin kişinin aynı anda namaz kıldığı Selimiye’de Cuma vaazını Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay verdi. Mehmet Emin Ay’ın vaazını tamamlamasının ardından Bosna-Hersek Reis’ül Uleması Hüseyin Efendi Kavazoviç da kısa bir vaaz verdi. Daha sonra Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ile birlikte camiye giriş yapan Görmez, minberin önünde yerini aldı. İç ezanın okunması sırasında minberin önünde oturan Görmez’e camiye gelen çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Ezanın bitiminden sonra Görmez, işaret dili tercümanı ile birlikte minbere çıktı.

Görmez’in okuduğu Cuma hutbesi işaret diliyle duyma engelli vatandaşlar için tercüme edildi. Hutbesini bitiren Görmez, ifade ettiklerinin işaret diliyle duyma engelli kardeşlerine ileten tercümana teşekkür etti. Peygamber Efendimizin insanlığa getirdiği rahmet mesajlarını işaret diliyle duyma engelli kardeşlerine iletilmesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu söyleyen Görmez, “Allah’ın selameti rahmeti, bereketi onların da üzerine olsun.” dedi.
Allah Resülü’nün bir hadisi şerifinde “Konuşma engelli bir kardeşinize kendisini ifade etmesi için yardımcı olmanız sadakadır.” dediğini hatırlatan Görmez, “O kardeşlerimize işaret diliyle Kur’an öğreten kurslarımızı açtığımızın müjdesini de bu vesile ile Selimiye kürsüsünden vermek istiyorum.” müjdesini verdi.