Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, müslümanların en mukaddes üç mabedi arasında bulunan Mescid-i Aksa’ya sabah namazı vaktinde başlayan İsrail müdahalesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, kınadı.

İsrail'in sabah saatlerinde gerçekleştirdiği Mescid-i Aksa müdahalesine ilişkin yazılı açıklama yapan Mehmet Görmez, bütün din ve medeniyetlerde kabul edilen mabed masumiyetinin çiğnenerek Mescid-i Aksa’nın işgal edilmiş olmasını şiddetle kınadı.

Bu meşum saldırıda aralarında kadınların da bulunduğu yaralananlara acil şifa dileğini ileten Görmez, şu ifadeleri kullandı: “Bugün Mescid-i Aksa’nın müslümanlara kapatılması ve ibadet halindeki çok sayıda müslümanın içerisinden çıkarılarak 40 yahudi yerleşimcinin asker korumasında harem-i şerife sokulması Mescid-i Aksa’nın ‘zamansal’ taksimi yönünde atılmış tehlikeli bir adımdır. 1967’den beri işgal altında tutulan Mescid-i Aksa’ya yönelik süregelen ihlaller bugün yeni bir aşamaya taşınarak ‘zamansal ve mekânsal taksim’ planı cebren uygulanma girişiminde bulunulmuştur. Bunu sağlamak amacıyla ibadet eden insanlara yapılan saldıralar bütün müslümanları ve vicdan sahibi herkesi derinden yaralamıştır.”

Görmez açıklamasını, “Olaylar önlenemez boyutlara ulaşmadan işgalciler bu vahim teşebbüsten derhal dönmeli, Mescid-i Aksa behemehâl açılmalı, her türlü taksim ve işgal emellerinden sonsuza dek vazgeçilmelidir.” çağrısıyla tamamladı.