Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl ilk defa sabah namazı ile bayram namazı arasında yapılacak ‘Ramazan Bayramı Özel Programı’ hazırladı. Sabah namazı ve bayram namazı arasında gerçekleştirilecek bir saatlik programda 'sabah namazından önce Yasin-i şerif okunması, sabah namazından sonra aşr-ı şerif, Haşr suresinin son 5 ayetinin okunması, tesbihat, bayram vaazı, aşr-ı şerif, tesbihat, dua ve bayram namazı tarifi." yer alacak.

Bu yıl ilk kez gerçekleşecek bu program ile vatandaşlar bayram namazını, tekbirlerle, salavatlarla, zikirlerle karşılayacak. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından tüm il ve ilçe müftülüklerine gönderilen ‘Ramazan Bayramı Özel Programı’ başlıklı talimatta programın, mahalli şartlar dikkate alınmak suretiyle il ve ilçe müftülüklerine bağlı merkezi camiler başta olmak üzere tüm camilerde uygulanacağı belirtildi.

‘Hayatımızı Ramazanlaştırmak’ mesajı taşıyan ve Ramazan'ın hayatımıza katkılarını içeren vaaz ve nasihatlerin yapılacağı programda bayram namazı için özel olarak hazırlanan dua da okunacak. Bayram namazı sonrasında ise bayramlaşma yapılmasına özen gösterilecek.