ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin, Halk bank merkezli operasyon için 'Bir imparatorluğun çöküşünü izliyorsunuz' sözlerine Başbakan Erdoğan sert tepki göstermiş diplomasi çevrelerince de 'istenmeyen adam ilan edilsin' görüşü hâkim olmuştu.
Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şube başkanı Ekrem Arslan Memur-sen salonunda İlahiyat Fakültesi ikinci öğretim öğrencilerini kabulde yaptığı açıklamasında acemi elçiye sert tepki gösterdi Arslan, “Özellikle Amerikan büyükelçisinin de bu olayların içinde olduğunu gösterir bir ifadede bulunması bir cümle kullanmasının son derece yanlış olduğunu düşünüyorum. Hiçbir büyükelçiliğin devletin iç işlerine karışmaya hakkı yoktur, haddi de yoktur.”şeklinde konuştu.

OPERASYONLAR HÜKÜMETİ YIPRATMAYA YÖNELİK

Diyanet-Sen Şube başkanı Ekrem Arslan son yapılan operasyonlarla hükümetin yıpratılmak istendiğini de belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü, “Ülkemizi yıpratmaya yönelik yapılan bir oyundur bu. Özellikle Memur-sen ve Memur-sene bağlı olan sendikalarla birlikte biz sivil toplum örgütü olduğumuz için ülkenin mutlaka demokrasi adına, özgürlük adına hareket etmesi ve bu bağlamda da ülkenin veya hükümetin her türlü yönden yıpratılması, zayıflatılması yönünde yapılan entrikalara karşı olduğumuzu söylemek istiyorum. Son günlerde yaşanan bu rüşvet ve yolsuzluk operasyonu hepimizi üzüntüye sevk eden hadiselerdir. Ama ülke olarak millet olarak bu oyuna gelmemeli elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalışmalıyız. Birliğimizin ve beraberliğimiz bozmamaya yönelik ne yapılması gerekiyorsa onu yapmalıyız. Özellikle hükümetimizi yıpratmaya yönelik yapılan bu tür yolsuzlukların ve faaliyetlerin karşısında olduğumuzu belirtmek istiyorum ama eğer bu ülkenin ekonomisini zayıflatmaya yönelik herhangi bir yolsuzluk ve rüşvet var ise bunlarında aleni bir şekilde ortaya çıkması gerekir. İnsanların ne şekilde hareket ettiğini neler yaptığının mutlaka bilinmesi gerekir. Ama bunlar yapılırken de ülkemizin menfaati noktasında kesinlikle iyi adımlar atmak gerekiyor, iyi demeçler vermek gerekiyor. Gerek görsel gerekse yazılı basının da bu ülkenin birliği ve beraberliği yönünde haberler yapmasını arzu ediyoruz.”dedi.