Türk Diyanet Vakıf Sen Trabzon Şube Başkanı Ali Himmet İskenderoğlu, CHP Trabzon milletvekili adayı Haluk Pekşen’e, imamlarla ilgili söylediği iddia edilen sözleri nedeniyle tepki gösterdi. Diyaneti günlük siyasi çekişmelerin içine çekmenin kabul edilemeyeceğini vurgulayan İskenderoğlu, Pekşen’i de özür dilemeye davet etti.

İskenderoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, CHP’li Pekşen’in Vakfıkebir ilçesindeki mitingde din görevlilerine hakaret ettiğini öne sürdü. Vakfıkebir ilçesinde pazartesi günleri salâ vermenin bir gelenek olduğuna dikkat çeken İskenderoğlu, “Tarihi bir geçmişi olan salâ vermeyi siyasi polemik yapan bir adayın sadece konuşmak için bu sözleri sarf etmesini anlamakta güçlük çekiyor, kendisini akıl iz’ana davet ediyoruz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve din görevlilerinin seçim meydanlarında tartışılmasına dikkatleri çeken İskenderoğlu, şöyle devam etti: “Diyanetin yapmış olduğu hizmetleri konum ve güç kazanmak için kendilerine maletmek, siyasi propaganda malzemesi yapmak veya diyanet hizmetlerini küçük düşürmeye çalışmak, diyaneti günlük siyasi çekişmeler içine çekmek, diyanet ve din görevlisi üzerinden İslam dinine, dini değerlere saldırıda bulunmak, hafife almak kabul edilebilecek hususlar değildir.”

İskenderoğlu, milletvekili adayı Haluk Pekşen’i de ‘talihsiz konuşmasından’ dolayı din görevlileri ve diyanet camiasından özür dilemeye davet etti.

Sözlerinin çarpıtıldığını iddia eden Haluk Pekşen ise tepkisinin salâya değil, ‘belediye tarafından sık sık yapılan anonslar ve AK Parti adına militanlaşan, hatta bunu daha da ileri götürüp yurt dışında (Almanya) başkası adına oy kullanırken yakalanan imama olduğunu’ savundu. Salâ okunurken de konuşmayı kesip dilediklerini söyleyen Pekşen, kendisine kumpas kurulduğunu iddia etti.