Yozgat’ta başta eğitim olmak üzere Kur’an kursları, cami, külliyeler yaparak halkın hizmetine sunan Hayırsever işadamı Bilal Şahin’e Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen teşekkür plaketini Yozgat Müftüsü Ahmet Poçanoğlu takdim etti.

Bilal Şahin’in yaptığı hayır işleri ile diğer işadamlarına da örnek olduğunu söyleyen Müftü Ahmet Poçanoğlu, "Hayırsever işadamı Bilal Şahin Bey, ilimize ve ilçelerimize yaptığı Kur’an kursu cami ve külliye ile halkımızın sevgisini kazanmıştır. Maneviyata büyük önem vermesi bu tür hayır işlerini yapmasına vesile olmuştur. Bu kapsamda Yozgat’ta yaptığı Bilal Şahin Külliyesi ve içerisinde cami, Kur’an Kursu, Müftlük binası ve misafirhaneler ve diğer sosyal donatların olduğu külliyenin açılışını Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Mehmet Görmez ve o dönem Başbakan Yardımcısı olan Bekir Bozdağ birlikte yapmışlardı. Bu hizmetlerinden dolayı kendisine bu plaketi plaket takdim ediyoruz.” dedi.

Hayırsever İşadamı Bilal Şahin’de Müftü Poçanoğlu’na teşekkür ederek, "Halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla elimden geldiğince bu tür hayır işlerinde bulunmaya devam edeceğim. Çünkü nihayetinde bu dünya fani bizler sadece emanetçiyiz. Allah bizlere bu imkanı vermiş ve nasıl hangi amaçla kullanmamız gerektiği konusunda biz insanların takdirine bırakmıştır. Çünkü ebedi hayatta bunun hesabını yine vermekle bizler mükellefiz. Bu bakımdan iyi güzel şeylere vesile olmak beni çok mutu ediyor. İnşallah bundan sonrada Allah ömür verdiği sürece ilimize insanlarımıza bu yönde hizmet etmeye devam edeceğim." diye konuştu.

Bilal Şahin'de günün anısına yine kendisi tarafından yaptırılan Gedikhasanlı Kutbi Cihan Mehmet Şakir Efendi Külliyesinin portresini Müftü Poçanoğlu'na hediye etti.