Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, "Son günlerde işlenen çocuk ve kadın cinayetleri, İslam'ın da ötesinde insanlığın vicdanını kaybettiğinin bir işaretidir. Hiç şüphesiz; bu yaşananlar bütün dünyada insanlığın, İslam'ın barış ve rahmet mesajlarına ne kadar da çok muhtaç olduğunu göstermektedir" dedi. Keleş, Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen il müftülüğü devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, İslam dünyasının çok çetin sınavlardan geçtiği günlerin yaşandığını söyledi.

Kardeşin kardeşle olan ilişkilerindeki ölçüsüzlük ve özensizliğin, Müslümanlar için acı bir yük olmaya başladığını ifade eden Keleş, yerel, bölgesel ve küresel ölçekte yaşanan sorunların pek çok yerde insanlığın öldüğüne dair işaretler verdiğini belirtti.

"İnsanlık için hayırlı bir ümmet ve örnek bir topluluk olmak, rehberlik etmek üzere görevlendirilmişken, ne yazık ki birbirimizle olan ilişkilerimiz başta olmak üzere birer Müslüman olarak, diğer insanlar, eşya, tabiat ve hatta topyekun hayatla ilişkilerimizde de ciddi problemler yaşamaktayız" diyen Keleş, şunları kaydetti:

"Son günlerde işlenen çocuk ve kadın cinayetleri, İslam'ın da ötesinde insanlığın vicdanını kaybettiğinin bir işaretidir. Hiç şüphesiz; bu yaşananlar bütün dünyada insanlığın, İslam'ın barış ve rahmet mesajlarına ne kadar da çok muhtaç olduğunu göstermektedir. Bunun için öncelikle mümin gönüllerin merhamet eğitiminden geçmesi, sevgi, şefkat, hoşgörü ve kardeşlikle buluşması gerekmektedir. Mümin gönüllere rahmet ve merhamet yerleşmeden, İslam dünyasının birçok bölgesinde var olan açlık, sefalet, şiddet, çatışma ve gerginlik ortadan kaldırılamaz."

RAMAZAN AYININ TEMASI "HİÇ KİMSE KİMSESİZ KALMASIN"

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu yıl Ramazan ayında "Hiç kimse kimsesiz kalmasın" konusunu belirlediklerini anlatan Keleş, "Herkesin büyük kalabalıklar içerisinde yalnızlığı yaşadığı bu dünyada adımlarımızı, sevgiye, muhabbete, dostluğa ve kardeşliğe doğru atalım istedik. Yalnızlıktan sıyrılarak, başta ailelerimiz olmak üzere mahallelerimizde, semtlerimizde, beldelerimizde, ülkemizin her köşesinde sevginin ve muhabbetin coşkusuyla birliğimizi ve dirliğimizi pekiştirelim istedik. Böylelikle bu coşku, heyecan ve iman atmosferinde hiçbir fert yoksulluğu ve kimsesizliği hissetmesin" diye konuştu.