Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Strateji Geliştirme Başkanlığı işbirliğinde Ramazan ayında farkındalık oluşturmak amacıyla bir internet sitesi hazırladı.
(ramazan.diyanet.gov.tr) adresindeki sitede Ramazan hakkında yazılı veya görsel metinlere ulaşmak mümkün. Sitede, internet kullanıcılarının kolayca ulaşması için Türkiye ve yurt dışı için ayrı ayrı hazırlanmış Ramazan imsakiyesi de bulunuyor.

“Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman” temasıyla hazırlanan sitede görseller dikkat çekiyor. İyilik konusunda ayet ve hadislerin, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in Ramazan mesajının ve Ramazan hakkında etkinliklerin yer aldığı sitede ayrıca, afişler ve sinevizyonlar da internet kullanıcılarının ilgisine sunuluyor. Sitede 5 farklı sinevizyon bulunuyor. Sinevizyon, tanıtım filmleri ile “Dünyaya Bir İyiliğimiz Dokunsun” ve “İyi Günler Dünya” başlıklı kamu spotlarının bulunduğu sitede diğer yandan iyilik teması etrafında hazırlanan makaleler, hutbe ve vaazlar bulunuyor. Türkiye’de ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklere de siteden ulaşılabiliyor. Bunun için ülke, il ve ilçe tercihlerinin seçilmesi yeterli oluyor.

SOSYAL MEDYADA “İYİLİK”

Ramazan ayı için belirlenen “Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman” başlıklı tema için sosyal medya farkındalık oluşturmak amacıyla bir hashtag açıldı. Sosyal medya hesaplarında gerek Diyanet İşleri Başkanlığı gerek Türkiye Diyanet Vakfı ve gerekse de sosyal medya kullanıcıları tarafından #Vakitiyilikvakti hashtag’i ile paylaşımlar yapılıyor. Böylelikle sosyal medya aracılığıyla “iyilik” yaygınlaştırılmaya çalışılıyor.