Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Ortadoğu için göz bebeği konumunda olan Diyarbakır'da konuşlu 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı 8. Ana Jet Üssü'ne olası müdahale için 20 adet F-16 savaş uçağı takviyesi yapıldı. 
Hükümetin Genelkurmay Başkanlığı'ndan Suriye sınırında IŞİD tehdidi altındaki bölge için tedbir almasını istemesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) teyakkuza geçti. Genelkurmay Başkanlığı sınırda her türlü tedbirini alırken, Hava Kuvvetleri Komutanlığı da sınırda gelişmeleri takip eden ve Diyarbakır'da konuşlu bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'ne Amasya Merzifon, Eskişehir ve Balıkesir'de bulunan üslerden 20 adet savaş uçağı takviye gönderdi. Takviye savaş uçakları Diyarbakır'a gelerek filolardaki yerlerini aldı.
İZİNLER KALDIRILDI

Suriye sınırında yaşanan sıcak saatlerden dolayı karadan bölgede tüm hazırlıklar devam ederken, bölgeye yakın hava üstlerinde de hareketlilik gözlenmeye başlandı. Amasya Merzifon, Eskişehir ve Balıkesir'den Diyarbakır'a gelen takviye uçaklarla birlikte 8. Ana Jet Üssü'nde konuşlu bulanan diğer savaş uçaklarının her gün Irak ve Suriye sınırlarında keşif uçuşları yaptığı belirtildi. Suriye sınırında yaşanan hareketlilikten dolayı izinlerin kaldırıldığı ve her an her türlü olumsuzluğa karşı hazır beklenildiği bildirildi.
GECELERİ 6 UÇAK NÖBET TUTUYOR

Suriye'de yaşanan gelişmeleri kesintisiz olarak takip eden Türkiye, savaş uçaklarıyla sınır güzergahında sürekli olarak uçuş yapıyor. Keşif uçuşu yapan savaş uçaklarının tam mühimmatlı ve 'Vur' emri ile havalandıkları, karşılaşacakları her türlü olumsuzluğa anında müdahale yetkisi aldıkları belirtildi. Keşif uçuşlarının yanı sıra Irak ve Suriye sınırında 24 saat süreyle İnsansız Hava Araçları (İHA) ile uçuşlar yapılarak istihbarat toplanıyor. Askeri kaynaklar, bölgenin patlamaya hazır bir bomba gibi olduğunu ve sürekli olarak teyakkuzda bulunulduğunu söyledi. Askeri yetkililer, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan F-16 savaş uçaklarının sınır boyunda çektiği görüntülerin Ankara'da Hava Kuvvetleri Komutanlığı karargahında an be an izlendiğini dile getirdi.
Ayrıca son günlerde eğitim uçuşlarının da sıklaştığı ve geceleri sınır güzergahında olası sıkıntılara karşı 6 savaş uçağının nöbete kaldığı belirtildi. Nöbete kalan savaş uçakları her an yaşanabilecek olumsuzluklara anında müdahale edecek şekilde tam mühimmatlı olarak üslerinde bekliyor.

Kaynak: Haber7