Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, seçimden önce aralarında gazetecilerin de bulunacağı 200 kişiye operasyon yapılacağı ve bazı gazetelere el konulacağı iddiasının gerçek olması durumunda büyür bir çılgınlık olacağını söyledi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, seçimden önce aralarında gazetecilerin de bulunacağı 200 kişiye operasyon yapılacağı ve bazı gazetelere el konulacağı iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. “Seçim öncesi böyle bir operasyon yapılacağını sanmıyorum, önemli gazetelere el konulması ya da gazetecilerin gözaltına alınacağını sanmıyorum ama böyle bir şey olursa bu bir çılgınlık olur açıkçası." diyen Tahir Elçi, “Bu tamamen demokrasiden, hukuktan ve insan haklarından tamamen ayrılmak olur. Artık toplum kendini tamamen kaybeder. Yani ifade özgürlüğü demokratik toplum düzeni tamamen kalkar.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin geleceğiyle ilgili, ileride neler olabileceğine dair bir takım kaygılarının olduğunu belirten Elçi, “Bununla ilgili bir takım olgular var. Sayın cumhurbaşkanının gazeteci Can Dündar ile ilgili söylediği sözleri kabul etmemiz mümkün değil. Haberi yapan gazeteci bunun bedelini ödeyecektir şeklindeki sözleri, medyaya açıkçası bir gözdağıdır ve halkın bilgi alma ve ifade özgürlüğü hakkına çok ciddi bir tehdittir.” diye konuştu.