Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, terörle mücadele polisleri tarafından baro binasında gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Elçi, barodan çıkarıldığı sırada meslektaşları ‘Tahir Elçi yalnız değildir’ sloganları attı.

Katıldığı bir televizyon programında, "Bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan, toplumda ciddi desteği olan bir siyasal harekettir. PKK terör örgütü değildir" dediği gerekçesiyle 'Terör örgütü propagandası' yaptığı belirtilerek hakkında res'en soruşturma başlatılan Diyarbakır Baro Başkanı Elçi, Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin yakalama kararı üzerine Diyarbakır’da gözaltına alındı.

Kararı öğrendikten sonra Diyarbakır Barosu’nde beklediğini ve kaçmadığını belirten Elçi, “Ben ifade için davet beklerken yakalama kararı çıkartıldı” dedi. Elçi’nin gece yarısı gözaltına alınacağını öğrenen Diyarbakır Barosu avukatları, Tahir Elçi’yi yalnız bırakmadı. Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki baro binasında bekleyen Tahir Elçi’yi, saat 02.00 sıralarında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri almaya geldi. Ekipleri Diyarbakır Barosu eski başkanı Emin Aktar karşıladı. Kararı tebliğ eden polis ekipleri, Elçi’nin gelmesini bekledi. Tahir Elçi, odasından alkışlar eşliğinde çıkarak polislere teslim oldu.

ELÇİ: BU MANZARA TÜRKİYE ÖZGÜR MÜ DEMOKRATİK Mİ, ONU GÖSTERİYOR

Tahir Elçi, polise teslim olduğu sırada, “Bir ifade nedeniyle, bir söz nedeniyle Diyarbakır Baro Başkanı tutuklanıyor şu anda. Bu ülkede demokrasinin ve ifade özgürlüğünün geldiği boyut açısından çarpıcıdır. Bir baro binasından bir baro başkanı ifadelerinden dolayı tutuklanıyor ş uanda” diye konuştu. Baro başkanı, polis aracına bindirildiği sırada ise, “Bu manzara Türkiye’de ifade özgürlüğünü çok çarpıcı şekilde gösteriyor. Türkiye özgür bir ülke midir, demokratik bir ülke midir, bu manzara bunu gösteriyor. Herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

TAHİR ELÇİ’Yİ ZIRHLI ARAÇ, TOMA VE ÇEVİK EKİPLERİ ALMAYA GELDİ

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Elçi, zırhlı polis aracı akrep, TOMA ve iki minibüs çevik kuvvet polisi eşliğinde İstanbul’a gönderilmek üzere Diyarbakır Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Avukatlar yaşananları alkışlarla protesto etti.