Diyarbakır’da 21 Mart Cumartesi günü yapılacak büyük Nevruz kutlaması için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Alanın güvenliği için 2 bin 500 kişi görevlendirilirken Öcalan’ın görüntülü mesajı yayınlanabilecek şekilde dört farklı bölgeye dev led ekran kuruluyor. Bu yılki Nevruz’a, geçen yıllardan daha fazla katılımın olması bekleniyor.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Nevruz Parkı'nda, hafta sonu yapılacak Nevruz Bayramı kutlaması için hazırlıklar sürüyor. İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın 3’üncü kez mesajının okunacağı alanın platform giydirme çalışması tamamlandı.

"Şengal ve Kobanî’de yükselen direniş ateşi Ortadoğu'yu özgürleştiriyor" sloganıyla yapılacak kutlamalar kapsamında platforma Suriye’nin Rojava bölgesinde IŞİD’le girdiği çatışmada hayatını kaybeden YPG’li Kamil Mete, Arin Mirxan ile PKK’nın kurucuları Mazlum Doğan’ın fotoğrafları asıldı. Platforma ayrıca, Cizre’de 14 Ocak’ta polisin av tüfeğiyle vurarak öldürdüğü 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın fotoğrafı da asıldı. Nevruz alan sorumlusu Faysal Eryılmaz, 35 kişilik bir ekiple gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Alanın çevre düzenlemesini tamamladıklarını belirten Eryılmaz, platformunda tamamlanmasıyla çalışmaların biteceğini kaydetti. Bu yıl her zamankinden daha büyük bir kalabalık beklediklerini dile getiren Eryılmaz, Öcalan’ın görüntülü mesajının olup olmayacağı konusunda net bilgi sahibi olmadığını kaydetti. Eryılmaz, görüntülü mesaj ihtimali gözönünde bulundurarak, geçen yıl iki olan led ekran sayısını bu yıl 4’e çıkardıklarını ve alanın her tarafından görübilecek şekilde yerleştireceklerini dile getirdi.

Bu arada, alandaki Nevruz ateşi için de hazırlıklar devam ediyor. Görevliler, 15 ton odunun yakılacağı ateş için alana odunları yerleştirmeye devam diyor. Nevruz Tertip Komitesi, daha önce Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, PYD Eş Başkanları Salih Müslim ve Asya Abdullah’ı, Kobani kantonu yöneticilerini davet ettiklerini açıklamıştı.