Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yardıma muhtaç vatandaşlar ile ülkelerindeki iç savaş nedeniyle kente gelen Rojava ve Şengal halkı ile dayanışmak amacıyla kurban bağışı kampanyası başlattı.

Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürü Muhsin Uyanık, kentin birçok yerinde kurban kesim yerleri belirlediklerini kaydederek, halkın kurban bağışı için telefonlarla bilgi alabileceğini söyledi. Belediye olarak kurban kesmek ve bağış yapmak isteyenler için altyapı koşullarını hazırlamakla mükellef olduklarını ifade eden Uyanık, belediyenin merkez ilçelerde kurban kesim yerleri belirlediğini kaydetti. Uyanık, mobil cihazlarının her birinin 300 kapasiteye sahip olduğunu aktararak, hijyenik ortamlarda ve el değdirmeden otomatik olarak koordinasyonca kabul edilen noktalarda kesim yapacaklarını belirtti.

HERKES KURBAN BAĞIŞI YAPABİLİR

Banka hesap numaralarını belediyenin web adresinde halka duyurduklarını kaydeden Uyanık, TL bazında bir kurban hizmetinin toplam değerinin 600 TL, Euro bazında 185 Euro, dolar bazında ise 205 dolar olduğunu bildirdi. Kurban bağışlarının 153 ve 0549 412 56 30 numaralı telefonlardan yapılabileceğini ifade eden Uyanık, Diyarbakır, Türkiye’nin herhangi bir yerinden veya yurtdışından isteyen vatandaşların kurban bağışı yapabileceğini kaydetti.

Vatandaşların kurban bağışlarının nereye yapılacağı konusunda belediyeden bilgi alabileceklerini anlatan Uyanık, “Bu konuda halkımız müsterih olsun. Biz koordinasyon şeklinde çalıştığımız arkadaşlarımızı bu konuda yetkilendirmişiz. Gelen bağışların, harcamaların ve yapacağımız çalışmaların tümünü halkımıza açık olarak sunacağız. Herhangi bir vatandaşımız, yaptığı bağışın sonucunu görmek isterse de bu konuda bayram süresince hem 153 hem de 0549 412 56 30 numaralı telefonlara 24 saat ulaşabilecekler.” dedi.