Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Dağkapı semtinde bulunan eczanesinden çıkan AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca, arabasına bindiği sırada kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradı. Vücuduna kurşun isabet eden Koca, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
Diyarbakır Asayiş Büro ekipleri cinayet ile ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. Saldırganın yakalanmasına yönelik çevrede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Cinayetin alacak verecek yüzünden olduğu ileri sürülürken, polis kanlı olayın siyasi bağlantısı olabileceğini de değerlendiriyor.
Öte yandan Anadolu Ajansı'nın haberine göre, güvenlik güçlerince olayın ardından kaçan kişi veya kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Polis, olayın terör saldırısı olup olmadığını araştırıyor.

YUNUS KOCA, KALDIRILDIĞI HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

SON MESAJI "YUHH BİZE BEE...!" OLMUŞTU

Cenazesi otopsi için morga kaldırılan Yunus Koca, son olarak Twitter hesabında şu paylaşımı yapmıştı: 

"Bu kadar Kürd'ün, Arab'ın, Zaza'nın, Ermeni'nin, Çerkez'in, Süryani'nin olduğu bir ülkede milliyetçilik üzerinden siyaset yapmak ahmaklıktır. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı günler. Bir tarafta teknesi batıp kıyılara vuran çocuk yaşta mülteci bedenleri. Bir tarafta bombalarla parçalanmış çocuk bedenleri Yuhh bize bee.!"

Diyarbakır Valiliği, eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın öldürülmesine ilişkin, olayın terör ve siyasi yönünün olup olmadığı konusunun araştırıldığını bildirdi.