Halkların Demokratik Partisi (HDP) binalarına Mersin ve Adana'da düzenlenen saldırılara tepkiler devam ediyor. Diyarbakır'da binlerce kişi düzenlenen yürüyüşle saldırıları protesto etti. Yürüyüş boyunca gençler ve HDP'liler 'HDP'ye sahip çık' yazılı Türkçe ve Kürtçe pankartlar taşıdı.

HDP'nin Adana ve Mersin'deki binalarına bombalı saldırılar düzenlenmesi Diyarbakır'da protesto edildi. HDP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüş, Bağlar ilçesindeki parti binası önünden başladı. Ofis semtinde bulunan DTK binasına kadar yürüyen binlerce kişi, saldırıları protesto etti. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte herhangi bir gerginlik yaşanmadı.

AYDOĞAN: ESAS BOMBAYI 7 HAZİRAN'DA PATLATACAĞIZ

Partililere seslenen HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Türkiye halklarının HDP ile buluşmasını asla ve asla önleyemeyeceklerini söyledi. Aydoğan, "Hangi bombayı atarlarsa atsınlar barış kazanacak, kardeşlik kazanacak. Çünkü barış kardeşlik ve özgürlük mücadelesini sürdüren biziz. Biz kazanırız, asla kimse kazanamaz. Esas bombayı Türkiye halklarıyla birlikte 7 Haziran'da patlatacağız. Bombaların nasıl patladığını 7 Haziran'da göstereceğiz. Biz şimdiden herkesi, 7 Haziran akşamı, partimizin zaferini kutlamak için parti binası önüne davet ediyorum." diye konuştu.