Diyarbakır’da sabah saatlerinde gözaltına alınan Özgür Kadın Kongresi (KJA) aktivisti Güneş Ölmez’in annesi Fatma Ölmez, operasyon sırasında başından yaralandı. Gözyaşlarına hakim olamayan Ölmez, bir anne olduğunu ve barış istediğini kaydetti.

Diyarbakır’ın Sur ve Silvan ilçelerinde bu sabah eş zamanlı operasyon yapıldı. Sur Belediyesi Eşbaşkanları DBP’li Seyid Narin ve Fatma Şık Barut, Silvan Belediye Eşbaşkanları Yüksel Bodakçı ve Melikşah Teke gözaltına alındı. Operasyonda DBP Sur İlçe Eş Başkanı Ali Rıza Çiçek, KJA aktivisti Güneş Ölmez ve birçok DBP’linin gözaltına alındığı öğrenildi.

Diyarbakır Saray Kapı Mahallesi’ndeki evinde gözaltına alınan Güneş Ölmez’in annesi Fatma Ölmez, polis ekiplerinin kapıyı kırarak içeri girdiklerini belirtti. O sıra kapının arkasında olduğunu, kapının çarpmasıyla başından yaralandığını dile getiren Ölmez, “Kapıdan ses geldi, ben de dedim ki belki hırsızdır. Biraz bekledim, ses yükseldi, zannettim ki komşum hastalanmış. Kapının önüne gittim, birden kapı üstüme geldi, çığlık attım. Kapının altında kaldım. Silah dayadı bana dedi, kalkma. Sonra benim çocuklarım geldi. Çökün çökün, silah dayadılar. Evi aradılar. Bir şey bulamadılar. Sonra kızımı alıp götürdüler. Ben anneyim, barış istiyorum.” dedi.