Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT) oyuncuları, Dünya Tiyatrolar Günü’nde Kürtçe doğaçlama tiyatronun prömiyerini yaparak kutladı. Dengbêj formatında yapılan doğaçlama tiyatro nisan ayı boyunca her cuma ve cumartesi günü gösterimde olacak.

Metni ve tekrarı olmayan doğaçlama tekniğiyle yapılan performansın prömiyeri Burhan Karadeniz Cep Sineması’nda yapıldı. Gösteride Kemal Ulusoy, Leyla Batgi, Yavuz Akkuzu, Elvan Koçer, Emin Yalçınkaya, Bora Çelik, Gûle Ulusoy, Rêzan Kaya, Vural Tantekin, Berfin Emektar, Rugeş Kırıcı ve Nazım Hikmet Çalışkan sahnede doğaçlama performans sergiledi. Dünyada uygulanan doğaçlama tekniklerinden çeşitli örneklerin sunulduğu performansta, evrensel bir forum yerele uygulanarak, dengbêj formatında doğaçlama yapıldı. 45’er dakikalık, iki perdeden oluşan performansta 12 ayrı hikaye doğaçlandı. Konuların belirlenmesinde seyircinin de aktif katılımıyla yapılan performans büyük beğeni topladı. Beledeyenin Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe, oyunculara çiçek vererek, teşekkür etti.

Cebe, “Halkımızın en çok ihtiyacı olan gülümsemenin yüzlerinden eksik olmamasını diliyoruz” diyerek, tüm oyuncuların Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutladı.