Diyarbakır'da meydana gelen patlamanın detayları ortaya çıkmaya başladı. PKK terör örgütü mensuplarının Tanış köyüne girdikleri bomba yüklü kamyonun köylülerin şüphelenmesi üzerine köyü terk ettiği ve iki araçla teröristleri takip eden köylülerin takibi sırasında bomba yüklü kamyonun infilak ettiği ortaya çıktı. Patlamada, kamyonu takip eden 5 köylü hayatını kaybederken, kamyondaki 4 PKK terör örgütü mensubunun da öldü öğrenildi.

Aljazeera - Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinin Sarıkamış Mahallesi'ne bağlı Dürümlü Köyü'nde bir evde patlama oldu.  Al Jazeera'ye bilgi veren emniyet kaynakları, patlamanın PKK'lıların bir kamyonete bomba yüklerken meydana geldiğini söyledi.
Askeri kaynaklar, patlamada bombayı hazırlayan dört kişinin öldüğü bilgisini verdi. Patlamanın gerçekleştiği köyde yaşayan sivillerden yaralananlar oldu. 
Patlamanın şiddeti Diyarbakır'ın birçok ilçesinde de hissedildi.

Al Jazeera'ye konuşan köydeki görgü tanıkları olayı şöyle aktardı:
"Bomba yüklü bir kamyon, Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi'ne bağlı Tanış Köyü'ne girdi. Kamyon içerisindeki silahlı kişileri gören Tevfik Yaman isimli köy sakini, şüphelenerek araca yaklaştı. Kamyondan kaleşnikoflar ile Tevfik Yaman'a ateş açıldı. Ardından saldırganlar bomba yüklü kamyon ile köyü terk etti. Tevfik Yaman ve 4 köylü daha iki araçla araçla kamyoneti takip etmeye başladı. Bomba yüklü kamyonet Sarıkamış Mahallesi, Dürümlü Mezrası yakınlarında bilinmeyen bir nedenle infilak etti. Kamyonetin peşindeki 5 köylü hayatını kaybetti. Kamyondaki 4 PKK'lı da öldü."