Diyarbakır'da IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan özel harekat polislerinden 22 yaşındaki Gökhan Çakıcı’nın Çorum’daki babaevine ateş düştü.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün IŞİD’e yönelik düzenlediği operasyonlar kapsamında sabaha karşı merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri semtinde bulunan adreslere girildi. Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nce yapılan operasyonda girilen bir adreste polise bomba atıldı. Atılan bomba sonucu 2 polis memuru şehit oldu.

Şehit polislerden Gökhan Çakıcı’nın Çorum’daki babaevine ateş düştü. Akkent Mahallesi TOKİ konutlarında ikamet eden aileye şehadet haberi, sağlık ekipleri eşliğinde İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu tarafından verildi. Acı haber üzerine baba Ergin ve anne Nurgül Çakıcı fenalaştı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği şehit ailesi, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

ŞEHİDİN ABİSİ DE ÖZEL HAREKATÇI

Şehidin abisi Ersin Çakıcı’nın da (24) Tunceli'de özel harekat polisi olarak görev yaptığı ve bir hafta önce eşinin doğum haberi üzerine izin alarak Çorum’a geldiği öğrenildi. Ersin Çakıcı, kardeşinin şehadet haberi üzerine yıkıldı.

Şehit Gökhan Çakıcı’nın 2 yıllık polis memuru olduğu ve ilk görev yerinin Diyarbakır çıktığı öğrenildi. Bekar olan Çakıcı’nın Çorum’un Dodurga ilçesinde defnedileceği bildirildi.

Şehit Çakıcı’nın akrabası olan Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, baba Ergin Çakıcı’nın Çorum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalıştığını, ailenin de 20 yıldır Çorum’da ikamet ettiğini açıkladı. Şehidin abisinin de polis memuru olduğunu ifade eden Aydın, “Şehidin abisi de bir hafta önce baba oldu. Çocuğunu görmek için Çorum’a gelmişti. Ziyaretinde şehit haberini aldı. Şehidimizi Dodurga’da defnedeceğiz. Allah rahmet eylesin, hepimizin acısı büyük. Sabırlar diliyoruz.” şeklinde konuştu.