Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde aylardan beri devam eden görevden almalar hız kesmiyor. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra 2 bin 500’e yakın polisin tasfiye edildiği Diyarbakır’da bugün de 7 şube müdürü görevden alınarak başka birimlere gönderildi.
Son bir yılda 100’a yakın müdürün görevden alındığı Diyarbakır’da 7 şube müdürünün daha yeri değiştirildi. Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü S.E bu görevden alınarak personel emrine verildi. Sur İlçe Emniyet Müdürü O.B, eğitim şube müdürlüğüne atandı. Ergani İlçe Emniyet Müdürü E.G, görevden alınarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Diyarbakır Yabancılar Şube Müdürü H.B., görevden alınarak personel emrine verildi yerine ise Planlama ve Koordinasyon Şube Müdürü K.O atandı. Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ise Bilgi İşlem Şube Müdürü E.Ö atandı. Diyarbakır’a yeni atanan O.V ise Planlama ve Koordinasyon Şube Müdürü oldu.
Diyarbakır’da geçen yıl ‘paralel safsatası’ kapsamında görevden almaların ardından şehre özel olarak gönderilen O.B ile K.O’nın da verimsizlik iddiasıyla görev yerlerinin değiştirildiği öğrenildi.