Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaparak canlı bomba saldırısı düzenlemek üzere şehre geldiği değerlendirilen bir kişinin yakalandığını duyurdu. Ancak söz konusu şahsın Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencisi olduğu ve Soma protestoları sırasında banka şubelerinin camlarını kırmak suçundan arandığı ortaya çıktı. 24 yaşındaki B.D. isimli şahısla birlikte herhangi bir patlayıcı madde de yakalanmadı.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün akşam (11 Ağustos) saat 19.00 sıralarında devriye görevi yaparken Yenişehir mahallesindeki bir okulun bahçesinde toplanan gençlerden şüphelendi. Eylem yapacaklarından şüphelenilen E.A., A.T., R.K., İ.A., M.K., M.T., M.B., Ş.Y. ve M.Y. gözaltına alındı. Kişilerin yapılan GBT sorgulamasında M.B.’nin sahte kimlik kullandığı anlaşıldı. Gerçek adı B.D. olan zanlının terör örgütüne üye olmak suçundan arandığı tespit edildi. Gözaltına alınanlardan yaşı küçük olan 3 kişi Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğüne diğerleri Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne gönderildi.

Zanlıların emniyetteki sorguları devam ederken Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, B.D.’nin canlı bomba olduğunu değerlendirdiklerini açıkladı. Ancak konuyla ilgili detaylı bilgi vermedi. Canlı bomba olduğu değerlendirilen bir şahsın herhangi bir istihbarat veya ihbar olmadan devriye görevi yapan polis ekipleri tarafından şans eseri yakalanması dikkat çekti.