Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Lalebey Mahallesi’nde hendek kazan gruba yönelik hava destekli operasyon düzenlendi. Sabah saat 05.00 sularında mahalleye giren polis ekipleri, PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleriyle çatıştı. Çatışmalar sırasında mahallede bulunan elektrik trafosu patladı. Olaylarla ilgili olarak 3 kişi gözaltına alınırken, 1 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, hendekleri kapatmak üzere mahalleye gelen polis ekipleri, YDG-H üyeleriyle çatıştı. Güvenlik güçleri mahalleyi abluka altına aldı. Her sokağın başına polis araçları konuşlandırıldı. Yaşanan çatışma sırasında bazı ev ve işyerlerine kurşun isabet etti. Bir özel hareket polisinin sırtına Türk bayrağı sararak elindeki uzun namlulu silahla sokak aralarında dolaşması dikkat çekti.

Olayların duyulması üzerine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekilleri Edip Berk, Çağlar Demirel, Nursel Aydoğan, DBP Diyarbakır İl Başkanı Ali Şimşek ve Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narin, saat 10.00 sularında Lalbey Mahallesi’ne gelerek incelemelerde bulundu. Gazetecilere açıklamalarda bulanan HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, yaşananların bir devlet politikası olduğunu söyledi.

Demirel, şöyle konuştu: “Şuanda bu bir hukuk devleti değil. Polis ve asker devleti haline geldi. İnsanlar infaz ediliyor, katlediliyor. Keskin nişancılar damlara çıkarak insanların üzerine ateş açıyor. Halkımız evlere girip şiddet yapan polisi istemiyor. Halkımız polis baskınıyla yönetilmek istemiyor. Bırakalım halk kendisini yönetmek istiyorsa yönetsin. Halkımız kendi demokratik hakkını ve talebini dile getirecektir. Bunun önüne hiç kimse geçemez. Bugün sadece Sur ilçesinde değil, birçok yerde katliamlar vardır. Daha dün Bağlar’da sivil bir insan katledildi.”

2 ASKER KAÇIRILDI

Bu arada, dün akşam Diyarbakır-Bingöl karayolunu keserek kimlik kontrolü yapak bir grup PKK’lı, yolcu otobüsünde seyahat eden 1 er ve 1 uzman çavuşu kaçırdı.