Diyarbakır'da hayırseverliği ile tanınan Halidiye Eğitim Vakfı Başkanı Sakıp Ayhan(88), dualar eşliğinde toprağa verildi. Cenazeye; işadamları, sivil toplum kuruluşu başkanlarının yanı sıra Sakıp Ayhan'ın katkılarıyla okuyan çok sayıda kişi katıldı.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nden emekli olduktan sonra Diyarbakır’a yerleşen Sakıp Ayhan, ömrünün son anına kadar Diyarbakır'ın dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi insanlara yaptığı yardımlarla tanındı. Kendi adına öğrenci yurdu bulunan Ayhan, çocukları okumaya teşvik ettiği gibi onların eğitimi için başkanlığı yaptığı vakıf bünyesinde de aktif olarak görev yapıyordu.

TAZİYELERİ OĞLU KABUL ETTİ

Ayhan, Diclekent Camii’nde bugün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Mardinkapı Mezarlığı’nda babası Rağıp Ayhan’ın yanına defnedildi. Cenazede taziyeleri Zaman Gazetesi Yayın Editörü Veysel Ayhan kabul etti.

"MEMLEKETİN GELECEĞİNİ İNSAN YETİŞTİRMEDE GÖRMÜŞTÜ"

Cenazeye katılan Merkez Valisi Ahmet Aydın, öğrencilik yıllarından beri Sakıp Ayhan’la tanıştığını belirterek, “Memleketin geleceğini insan yetiştirmede görmüş bir insandı. Bu uğurda emekli olduktan sonra Diyarbakır'da canla başla hizmet etmiş bir insan. Öğrenciler için farklı illere gidip bağış toplardı, o noktada dünyanın yetiştirdiği ender insanlardandı. Allah böyle ölümleri böyle hizmetleri bize ve herkese nasip etsin.” diye konuştu.