Diyarbakır, yılın en sıcak günlerinden birini yaşadı. Termometreler, gölgedeki sıcaklığı 42 derece olarak ölçtü. Açıktaki sıcaklık ise 50 derecenin üzerine çıktı. Vatandaşlar mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaya, meyan şerbeti ve çay içerek serinlemeye çalıştı. Bunalan çocuklar ise parklardaki süs havuzlarına akın etti.

Türkiye’de hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Ülkede sıcaklığın en çok hissedildiği şehirlerin başında ise Diyarbakır geliyor. Yaklaşık bir aydır hava sıcaklığının 37-41 derece arasında seyrettiği şehirde bugün termometreler gölgede 42 dereceyi gösterdi. Açıkta sıcaklık değeri ise 50 dereceyi geçti.

Sıcaklardan bunalan Diyarbakırlı çocuklar, Sur ilçesi Çiftkapı’da bulunan tarihi Anzele bölgesindeki yeraltı suyuna akın etti. Onlarca çocuk Anzele Parkı’ndaki süs havuzuna girerek serinlemeye çalıştı. Sıcaktan etkilenen güvercinleri ise sahipleri hortumlara suladı. Diyarbakırlıların kimisi serinlemek için meyan şerbeti kimisi de çay içti. Şeyh Said Meydanı ise en sakin gününü yaşadı.