Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında bomba yüklü aracın patlaması sonucu 2asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Bölgede teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Diyarbakır-Bingöl karayolunun Fis Ovası Arıklı Köyü yol ayrımında kesildiğini ihbarına giden askeri konvoyun geçişi sırasında, park halindeki patlayıcı yüklenmiş otomobil patlatıldı. Olayda 2 asker şehit oldu, 4 asker ise yaralandı. Askerler Diyarbakır'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Patlamanın olduğu bölgeye takviye birlikler gönderilerek operasyon başlatıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Lice ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında bomba yüklü araç patlatılmasıyla ilgili olarak Diyarbakır Valiliği'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Vatandaşlarımızın seyahat özgürlüğünü, can ve mal güvenliğini sağlamak ve kamu düzenini korumak maksadıyla, 25.07.2015 günü saat 22.30 sıralarında Lice ilçesi Kayacık Mahallesi yol ayırımında teröristler tarafından yakılan araca müdahalede bulunmak için olay yerine giden jandarma personelini taşıyan zırhlı aracın geçişi esnasında, teröristlerce bomba yüklü araç patlatılarak saldırıda bulunulmuştur. Menfur saldırı sonucunda 2 personelimiz şehit olmuş, 4 personelimiz yaralanmıştır. Hain saldırının faillerinin yakalanması için bölgede geniş çağlı operasyon başlatılmış olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile kamu düzeninin sağlanmasına yönelik yapılan çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir."