Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığının sevk ve idaresinde Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerindeki dağlık alanda sabah 04.00'te başlatılan hava destekli operasyon tamamlandı. Operasyonda 615 dönüm alana ekili 6 milyon 150 bin kök Hint keneviri ele geçirilerek imha edildi. Ruhsatsız bir av tüfeği ile kenevir ekiminde kullanılan 11 jeneratör ile çok sayıda malzemeye de el konuldu.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Seyfullah Saldık'ın bizzat yönettiği ve bin 10 güvenlik görevlisinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen 6 milyon 150 bin kök kenevirin piyasa değerinin 311 milyon lira olduğu kaydedildi.

Bu arada, ele geçirilen kenevir miktarının Diyarbakır'da bugüne kadar Jandarma Bölge Komutanlığınca düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen en büyük miktar olduğu bildirildi.

Diyarbakır'daki uyuşturucu operasyonu ile ilgili savcılıktan açıklama

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri kırsalında başarıyla tamamlanan operasyonda 5 milyon 984 kök Hint kenevirinin imha edildiğini açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Lice kırsalı, Hazro'nun Meşebağları, Kırmataş, Sarıerik köyleri kırsalı ile Kocaköy Gözebaşı, Boyunlu köyü kırsalı ve Eldeğmez mezrası civarında, yasadışı Hint keneviri ekim ve uyuşturucu madde imal alanlarına karşı, sabah 04.00 sıralarında başlatılan operasyonun 18.30 itibarıyla tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar bildirildi:

"Jandarma unsurları tarafından yaklaşık 550 dönüm arazide ekili 5 milyon 550 bin, emniyet unsurları tarafından ise 65 dönüm arazide ekili 434 bin kök Hint keneviri imha edildi. Hint keneviri tarlalarını sulamak üzere açılan sulama kuyularında kullanılan 11 jeneratör, çok sayıda sulama borusu ve bir otomatik av tüfeğine el konulmuştur. İmha edilen Hint kenevirinden yaklaşık 300 ton kubar esrar maddesi imal edilebileceği değerlendirilmiştir."