Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bugün Diyarbakır’da yapacağı mitingle ilgili hazırlıklar tamamlanırken bazı caddelere asılan pankartlar dikkat çekiyor.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Diyarbakır’da bugün yapacağı miting öncesi şehrin özellikle polis tarafından trafiğe kapatılan caddelere 'MHP+HDP+CHP=KAOS' yazan pankartlar asıldı. Aynı pankartın trafik ve vatandaş yoğunluğunun olduğu farklı yerlere asılmak istendiği ancak tepkiler üzerine bundan vazgeçildiği öğrenildi.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi valilik binası çevresinde bulunan İnaloğlu, İstasyon ve Gökalp Caddelerine çok sayıda pankart asıldı. AKP Yenişehir İl Başkanlığı'nın da bulunduğu İnaloğlu Caddesi’ne ise üzerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun fotoğrafının bulunduğu 'MHP+HDP+CHP=KAOS' pankartları asıldı. Pankartın asıldığı caddelerin dün akşamdan beri Diyarbakır Emniyeti tarafından trafiğe kapatıldığı ve vatandaşların geçmesine izin verilmediği öğrenildi. AKP yöneticilerinin aynı pankartı şehrin farklı bölgelerine de asmak istediği ancak tepkiler üzerine bundan vazgeçtikleri öğrenildi. Bunun üzerinde kaos yazılı pankartları ‘güvenliğin’ sağlandığı caddeye asıldı.

ŞEHİRDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ NEDENİYLE HAYAT DURDU

Bu arada dün akşam Diyarbakır’a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun programı nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı. Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinin neredeyse tamamı trafiğe kapatıldı. Mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı’na çıkan bütün yollar dün akşamdan beri kapatılırken Davutoğlu’nun kaldığı otel bulunduğu Prof. Dr. Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi, Hastaneler Caddesi, Elazığ Caddesi trafiğe kapatıldı. Başbakan’ın ziyaret ettiği Ulu Camii ve İçkale nedeniyle ise bu bölgede bulunan yollar trafiğe kapatıldı. Yolların kapatıldığı bölgelerdeki yüksek binalarda özel harekat polisleri yerleştirilirken yollarda polisler zırhlı araçlarla bekletiliyor. Başka illerden gelen takviye polisler ise bir çok noktada bulunuyor. Şehirde en son böyle önlemler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti sırasında alınmıştı.