Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün Sur ilçesinde başlattığı ve 2 Özel Harekat polisinin şehit olduğu bölgede şiddetli çatışmalar devam ediyor. Diyarbakır’ın tarihi surlarının içinde kalan ilçeye giriş ve çıkışlar yasaklandı. Polis, ilçenin dört ana girişini TOMA ve shortlandlarla kapatttı. İlçeye girmek isteyen küçük bir gruba müdahale edildi.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde, Emniyet'in düzenlediği operasyonda sabaha karşı 2 Özel Harekât polisi şehit oldu, 3 polis memuru da yaralandı. Olayın meydana geldiği ilçede yoğun çatışma sesleri geliyor. Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının olduğu Gazi Caddesi'nin arka sokaklarında yer yer şiddetli patlamalar oluyor. İlçenin İskenderpaşa Mahallesi dışındaki bütün bölgelerinde zaman zaman ağır silahların sesleri yükseliyor. Polisin, sokak aralarına kurulan bombalı tuzakları imha etmeye çalıştığı öğrenildi. Silahlı ve roketli grupların olduğu belirtilen mahallelere havadan helikopter de destek veriyor.

"HÜKÜMET YETKİLİLERİ SEÇİMDEN ÖNCE GEZİP ‘KARDEŞİMİZSİNİZ’ DİYORDU"

Sur’da esnaf olduğunu belirten ve ismini vermek istemeyen bir vatandaş ise yaşananlara tepki gösterdi. Ailesinin ilçede olduğunu ve kendilerinden hiçbir alamadıklarını anlatan esnaf, “Hiç kimse bilgi vermiyor. Seçimden önce hükümet yetkilileri sokak sokak dolaşıyordu, 'kardeşimizsiniz' diyorlardı. Biz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Kesinlikle savaştan yana değiliz, ne yazık ki savaş var ve hiçbir devlet büyüğümüz burada yok. Daha önce oyumu AKP’ye vermiş olmama rağmen artık vermeyeceğim. Çünkü vatandaşına sahip çıkmıyor. Bunu artık hissediyoruz. Bütün Türkiye bilsin, biz barıştan yanayız, savaşa karşıyız. Ama devlet büyükleri her zaman yerinde oturur, olan vatandaşa olur, garibanlara olur. Vatandaş hep mağdur. Ben bir esnafım, iki aydır kiramı ödeyemiyorum. Savaşın zararlarını vatandaş çekiyor.” ifadelerini kullandı.