Diyarbakır’da görev yapan çobanlara yönelik düzenlenen ‘Sürü yönetimi elemanı’ eğitimleri tamamlandı. Programa katılım gösterenlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Diyarbakır’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği arasında imzalanan protokol çerçevesinde başlatılan ‘Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi' tamamlandı. 2014 yılı Eylül, Ekim, Kasım, Aralık ve 2015 yılı Ocak aylarında 120 saat/15 iş günü ve 25 kursiyerden oluşmak üzere 'Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi' kursu verildi. Programı başarı ile tamamlayan 96 kursiyer sertifikalarını düzenlenen törenle aldı. Gıda, Tarım İl Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Taner Bircan, Tarım İl Müdürü Mustafa Ertan Atalay, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Demir, çobanlar ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalay, görevli öğretmenlere teşekkür etti. Atalay, kursiyerlere eğitim boyunca göstermiş oldukları ilgilerinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği Müdürü Hamdullah Güven ise "Güneydoğuda eskiden çobanlara kız verilmiyordu. Artık sertifikalı çobanlara kız vermek için babalar sıraya giriyor." dedi.