Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ve Özgür Kadın Kongresi (KJA) Daimi Meclis üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle önümüzdeki günlerde düzenlenecek yürüyüş ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Yenişehir İlçesinde bulunan Demokratik Toplum Kongresi’nde (DTK) yapılan toplantıya, DBP İl Eşbaşkanı Hafize İpek ve kadınlar katıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kendileri için önemli olduğunu söyledi. Nusaybin, Mardin, Amed’de dört gün boyunca etkinlikler, paneller, yürüyüşler ve mitingler yapılacağını anlatan Kışanak, 8 Mart’tı Türkiye’nin dört bir yanından özellikle Kürdistan’ın bütün il ve ilçelerinde bütün yerleşim yerlerinden güçlü etkinliklerle kutladıklarını belirtti. Bu seneki 8 Mart’ta dünyadaki bütün kadın örgütlerinin temsilcileri katılacak olması heyecanlarını yükselttiğini dile getiren Kışanak şöyle konuştu:

“Dünya kadın yürüyüşünün Kürdistan’dan başlaması Nusaybin, Mardin ve son olarak da 8 Mart’ta Diyarbakır’da olması son derece önemli. Biz aslında bu gelişmenin Rojava’daki kadın devrimiyle doğrudan bağlantılı olduğunu çok iyi biliyoruz. Bugün tüm dünyada kadın hareketi yüzünü Rojava’ya dönmüştür ve oradaki kadın devrimin yakından takip ediyorlar. Tüm dünyadaki kadın hareketi ve örgütleri Rojava’daki kadın devriminden güç ve moral alıyorlar. Burada olmak istediler. Kürdistan’dan Rojava’daki kadın devrimini selamlamak istediler. Bizlerde burada Kürt kadın hareketleri olarak Dünya kadın yürüyüşüne ev sahipliği yapacağız. Nusaybin, Mardin Amed’de dört gün boyunca etkinlikler, paneller, yürüyüşler ve mitingler yapılacaktır. Bu bize güç katacak bir süreç olacak. Bunun için hazırlıklarımız tamamlandı. Arkadaşlarımız aylardır bunun çalışmalarını yürütüyorlar. Dünyanın dört bir yanındaki kadın örgütleriyle ilişki kuruldu. Biz burada çıkaracağımız özgürleşme devrimin tüm dünya ile paylaşmaya büyüteceğiz.” Şekliden konuştu.