Tek katlı binada patlayıcıların yapıldığı torna, makine ve malzemeler bulundu. Yapının içinde çok sayıda silah ve mermiye el konuldu. 

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nca el yapımı patlayıcı madde imalathanesi olarak kullanılan yerin tespiti, uyuşturucu madde bulunduğu değerlendirilen yerlerin kontrol edilmesi ile terör ve asayiş suçlarından aranan şahısların yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi. 

Açıklamada, Hazro ilçesi Çitlibahçe Mahallesi'nde, 18 Aralık 2014 tarihinde saat 05.00'ten itibaren adli arama faaliyeti icra edildiği belirtilerek, "Operasyon kapsamında Jandarma Özel Harekât ve Komando birlikleri ile zırhlı araçların desteğinde, İl Jandarma Komutanlığı KOM Unsurları, Uyuşturucu Madde-Bomba-Mayın Arama ve İz Takip Köpek Unsurları, Adli Kolluk Ekibi ve Olay Yeri İnceleme Timleriyle hava destekli olarak icra edilen adli arama faaliyetinde arazide farklı noktalarda, 9 adet M-16 piyade tüfeği, 5 adet AK-47 Kaleşnikof, 1 adet Mauser marka piyade tüfeği, 35 adet şarjör, bin 169 adet fişek, 34 kilogram toz esrar, 20 kilogram kubar esrar, el yapımı patlayıcı maddesi imalathanesi olarak kullanılan tek katlı binada, patlayıcı madde imalatında kullanılan torna tezgâhı, sanayi tipi şerit metal testeresi, iki adet sanayi tipi oksijen tüpü ve kaynak makinesi, 190 adet el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 3 metrelik metal boru ele geçirilerek el konulmuştur." denildi. Açıklamada, ele geçirilen suç unsurlarıyla ilgili olarak 2 kişinin arandığı, 1 kişinin de yakalandığı kaydedildi.