Bismil ilçesinde köylülerin silahlı kavgasında 8  kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, ilçeye 35 kilometre mesafedeki Başköy köyünde  oturan Üstün ailesi ile Karatepe köyünde oturan Ek ailesi fertleri arasında arazi  anlaşmazlığı nedeniyle kavga çıktı. Silahların kullanıldığı kavgada isimleri  henüz öğrenilemeyen 8 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. Yaralılar Diyarbakır ve  Batman'daki hastanelere kaldırıldı.

Ölen 8 kişinin de Üstün ailesinden olduğu ve cenazelerin olay yerinde  bekletildiği öğrenildi.
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Başköy ve Karatepe köylüleri  arasında saat 18.30 sıralarında silahlı kavga çıktığını belirterek, "Maalesef 8  ölü, 4 yaralı var. Yaralılardan ikisi Batman'a ikisi de Diyarbakır Eğitim ve  Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı" dedi.

İftara bir saat kala gerçekleşen olayda taraflar ağır namlulu silahlar kullandığı öğrenildi.

Öte yandan jandarma ekiplerinin iki köyde aldığı güvenlik önlemleri sürüyor.
 
ÖLEN 8 KİŞİ AYNI AİLEDEN

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi Başköy ile Karatepe köyleri arasında bulunan Ağdiz Ovası'nda iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahla kavgada ölen 8 kişinin aynı aileden olduğu ortaya çıktı.

3 gündür Ağdiz Ovası'ndaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle aralarında tartışma yaşanan Üstün ve Er ailelerinin fertleri saat 18.30 sıralarında ovada yeniden buluştu. İddiaya göre aileler arasındaki tartışma kısa sürede kalaşnikof tüfeklerinde kullanıldığı çatışmaya dönüştü. Çatışmada, İskan Üstün, oğlu Ömer Üstün, Mustafa Üstün, oğlu Mehmet Üstün, Muzaffer Üstün, oğlu Berat Üstün ile kardeş olan Farut ve Fuat Üstün, olay yerinde öldü. Çatışmada Er ailesinden de 4 kişi yaralandı. Yaralılar Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk yapılan müdahalenin ardından 2 yaralı Diyarbakır'a sevk edildi.

Bu arada olayda ölen 8 kişinin cesetlerinin Bismil Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı belirtildi. Yaşanan çatışma nedeniyle her iki köyde de jandarma ekipleri sıkı güvenlik önlemleri aldı. Köylere giriş ve çıkışlar durdurulurken, olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.