Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Kırklardağı’na yapılan konut projesiyle ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında 26 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz tarafından yapılan açıklamada, “İlimiz Kırklardağı mevkiinde Kırklardağı Konakları olarak bilinen 725 dairelik projenin yapılabilmesine karşılık, bölücü terör örgütü mensubu şahıslar tarafından konutlarının belirli bir kısmının/adetinin yüzde olarak bölücü terör örgütü adına fon olarak talep edilmesi ve aktarılması hususlarına yönelik yapılan teknik takip destekli çalışmalar yapılmıştır.” denildi.
Solmaz, soruşturma kapsamında fon talep edenler, inşaat ruhsatı izni verilmesi konusunda görevlerini suistimal eden ve sorumlulukları olan belediye yetkilileri, arsa sahipleri ve olaya aracılık yaptığı iddia edilen kişiler hakkında ‘Yasadışı bölücü terör örgütü üyesi olmak, TCK 220/7. maddesi kapsamında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yardım, TCK 220/6 maddesi kapsamında örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme, TCK 149 maddesi kapsamında nitelikli yağma, TCK 250 maddesi kapsamında irtikap, TCK 241 maddesi kapsamında tefecilik, TCK 184 maddesi kapsamında imar kanununa muhalefet, TCK 282 maddesi kapsamında suçtan elde edilen malvarlığı değerlerinin aklanması" suçlarından dolayı soruşturma başlatıldığını kaydetti.

Bu kapsamda olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 38 kişinin yakalanması ve gözaltına alınması konusundaki Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığın talimatı kapsamında 26 şüphelinin Diyarbakır, İstanbul ve Aydın'da gözaltına alındığını belirten Solmaz, “Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 3 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve çok sayıda belge, doküman ve ajandaya el konulmuş. Olayda ismi geçen diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ediyor ve soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir.” ifadelerini kullandı.