Saldırı, Diyarbakır-Silvan karayolunun Oğuzlar Mevkii’nde bugün saat 15.15 sıralarında meydana geldi. PKK’lı teröristler karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı zırhlı polis aracı geçerken uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Saldırıda araçta bulunan 5 polis memuru yaralandı.
Saldırının ardından bölgeye çok sayıda ambulans, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı polisler ambulanslarla alınarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alınırken, polislerden üçü doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit düştü. Diğer yaralı 2 polisin tedavisi sürüyor. 

Bölgede güvenlik güçleri PKK’lıları etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı.

ŞEHİT POLİSİN EŞİ DE POLİS

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin polis zırhlı aracına düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 3 özel hareket polisinden 38 yaşındaki Nuri Yazanel'in eşi Güldane Yazanel'in de polis memuru olduğu ve Sivas'ta görev yaptığı öğrenildi.

Diyarbakır- Silvan karayolunda, PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan özel harekat polisi Nuri Yazanel'in Kayseri'nin merkez Kocasinan İlçesi Mevlana Mahallesi' 24'üncü Sokak'ta oturan annesi Latife ve babası Davut Yazanel çiftinin evine giden yetkililer, sağlık ekibi eşliğinde acı haberi vermek istedi. Ancak Yazanel çiftinin, Sivas'ın Şarkışla İlçesi'nde oturan kızlarının yanına gittiği öğrenildi.

Yozgat'ın Şefaatli İlçesi'ne bağlı Konaklı Köyü nüfusuna kayıtlı olan şehit Nuri Yazanel'in kendisi gibi polis memuru olan eşinin ise Sivas'ta görev yaptığı öğrenildi. Şehidin cenazesinin memleketi Yozgat'ta mı yoksa baba evinin bulunduğu Kayseri'de mi toprağa verileceği henüz belirlenemedi.Öte yandan şehit polis Nuri Yazanel'in sosyal paylaşım sitesi hesabındaki, 'Biz vatan uğruna seçerken şahadeti, hak etmeden yiyene haram olsun, ekmeği suyu, havası' ve 'Vatan uzaklardan bakıp da benim diyenlerin değil, yar koynuna baş koymadan şehit düşenlerindir' paylaşımları dikkati çekti.