Diyarbakır şehir merkezinde polise üç farklı bölgede uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Kalaşnikofların da kullanıldığı saldırıda maddi hasar meydana geldi. Diyarbakır şehir merkezinde eylemciler tarafından birçok yolda kimlik kontrolü yapılırken Mardin yolu Ovabağ bölgesinde araçları durduran yüzü kapalı kişilerin vatandaşları gasp ettiği belirtildi.

Akşam saatlerinde başlayan olaylar sakinleşirken farklı bölgelerde polise silahlı saldırılar başladı. Alınan bilgiye göre, Bağlar ilçesindeki Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü binasına yaklaşık 600 metre mesafede bulunan cezaevi üst köşe bölgesinde araçları durduran eylemciler, kimlik kontrolü yaptıktan sonra bir aracı ateşe verdi. Yenişehir ilçesi Silvanyolu ile Bağlar ilçesindeki Mardinyolu'nu kapatan yüzü kapalı kişiler yine araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı.

POLİSE SİLAHLI SALDIRI YAPILDI, MOBESE KAMERALARI TARANDI

Yenişehir ilçesi Seyrantepe bölgesinde polise silahlı saldırıda kurşunların zırhlı araçlara isabet ettiği öğrenildi. Polise ikinci silahlı saldırı ise Fiskaya caddesinde yaşandı. Burada bulunan polis ekiplerini uzun namlulu silahlarla tarayan örgüt yandaşları polis bölgeden çıktıktan sonra mobese kameralarını taradı. Yüzü kapalı kişilerin mobese kameralarını taradıktan sonra geriye iz bırakmamak için de olay yerinde boş kovanları topladığı öğrenildi. Üçüncü silahlı saldırı ise Sento Caddesi'nde meydana geldi. Yolu kapatan gruba müdahale eden polis ekiplerine silahla ateş açıldı. Ayrıca Feritköşk Mahallesi Çocuk Parkı'nda polise yine saldırı yapıldığı iddia edildi.

Öteyandan Diyarbakır-Mardin karayolu Ovabağ bölgesinde yolu trafiğe kapatan yüzü kapalı kişilerin vatandaşların kimliklerini kontrol ettikten sonra sürücülerin para ve telefonlarını gasp ettikleri kaydedildi.