Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı, trafik kazalarının yaşanmaması, en aza indirilmesi veya önlenmesine yardımcı olmak için yaya ve trafik yolunun yoğun kullanıldığı bulvarlara 6 adet radar cihazı yerleştirdi.

‘Hızını düşür hayat kurtar’ diyerek, Turgut Özal Bulvarı, Diclekent ve Fırat Bulvarı’na 6 adet radar cihazı yerleştiren Belediye Ulaşım Daire Başkanlığı, sürücüleri ceza vermeden uyarmayı amaçladı. Radar cihazı yerleştirilmesi ve uygulaması hakkında bilgi veren Ulaşım Daire Başkanı Hikmet Altuğ, “Geliş-gidiş yönünde üç bulvara radar cihazlarını yerleştirdik. Radar cihazları üzerine monte edilen bir kamera aracılığıyla, araçların hızını ölçüp led ekrana yansıtan bir sistemdir. Hız sınırı içinde seyir eden araçları ‘yeşil’ renkle, hız sınırının üstünde seyir eden araçları ise ‘kırmızı’ renkle ekrana bildirmektedir.’’ dedi.

Radar cihazlarını yerleştirdikleri bulvarlarda trafik kazalarının gözle görülür şekilde azaldığını belirten Altuğ, sözlerini şöyle sürdürdü: ’’Radar sistemlerini yerleştirmekteki öncelikli hedefimiz, sürücülerin trafikte duyarlılık bilinci arttırmaktır. Uygulamayı başlattığımız bölgelerdeki izlenimlerimizde trafik kazalarının olmadığını, sürücülerin radar cihazını gördüklerinde hızlarını düşürdüklerini gördük. Sürücülere psikolojik olarak yol gösterici olan radar cihazlarını yerleştirdiğimiz bölgelerde halkın tepkisi gayet olumlu oldu. Trafik kazalarının yoğun olduğu yollara radar cihazlarını yerleştirmeye devam edeceğiz.’’

Radar uygulamasının etkili olduğunu belirten Altuğ, uygulamanın amacını, “sürücülerin hızlarını düşürerek hayat kurtarmaları” olarak özetledi.