Diyarbakır’da dün silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Tansu Aydın, düzenlenen törenle memleketi Zonguldak'a uğurlandı. Törende şehit Aydın’ın ailesi fenalık geçirdi.

Diyarbakır’da dün Şehitlik semtinde bir trafik kazası ihbarıyla bölgeye giden polis ekibine, yüzleri maskeli kişiler tarafından ateş açılmış, ağır yaralanan 2 polisten biri şehit olmuştu. Silahlı saldırı sonucu şehit olan Tansu Aydın için tören düzenledi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aydın’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Halis Böğürücü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, askeri erkan, şehit polis memurun eşi, annesi babası, kardeşi, 3 yaşındaki çocuğu ve meslektaşları katıldı.

Şehit polis memurun naaşının tören alanına gelmesiyle ailesi fenalık geçirdi. Cenazenin ambulansa konulduğu sırada şehit edilen polis memurunun eşi, annesi ve babası tabuta sarıldı. Duaların edilmesi ve konuşmaların ardından şehit polis memuru Tansu Aydın memleketi Zonguldak’a gönderildi. Daha sonra sinir krizi geçiren şehidin annesine ambulansta müdahale edildi.