Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda şehit olan 2 Özel Harekat polisi için tören düzenlendi. Tören bitiminde şehit polislerin cenazelerini, Özel Harekat polisleri katafalktan alarak ambulansa taşıdı.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesi Hasırlı Mahallesi'nde PKK'lıların roketatarlı saldırısı sonucu şehit olan polis memurları Muzaffer Can Ersoy ile Mustafa Turanlı için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16'ıncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz katıldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, “Hainler artık hangi maskeyi takarlarsa taksınlar hainliklerini gizleyemeyeceklerdir. Huzur ve güvenliğin tesisi, Diyarbakır halkının geçmişte olduğu gibi bugü nde bize vereceği destek ile sağlanacaktır." dedi. Yapılan konuşma ve okunan dualardan sonra şehitlerin cenazeleri memleketlerine gönderilmek üzere katafalktan tören mangası tarafından kaldırılmak istendi. Bu sırada Özel Harekat polisleri katafalkların başına koşarak, cenazeleri omuzlayıp ambulanslara taşıdı. Törene katılan bazı polis memurlarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Törenin ardından şehitlerin cenazeleri Kayseri ve Adana'ya gönderildi.