Diyarbakır’da onlarca sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Amed Ekoloji Meclisi, şehrin en değerli iki yerinin yapılaşmaya açılmasına karşı eylem yapacak.

Amed Ekoloji Meclisi, Diyarbakır Atatürk Stadı’nın yıkılarak yerine TOKİ tarafından AVM ve konut yapılması ile Karayolları Bölge Müdürlüğü yerleşkesinin Diyanet’e devredilmesi kararları tepki çekti. Diyarbakır şehir merkezinin en değerli iki yerinin ranta açılacak olması nedeniyle meclis üyelerinin yarın geniş katılımlı bir eylem yapacakları açıklandı.

Amed Ekoloji Meclisi’nden yapılan açıklamada, "Türkiye’de TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle rant olan her yer talan edilmektedir. AKP hükümeti din ve hayır işleri şemsiyesi altında rantçılar için bu tür çalışmaları bize dayatmaktadırlar." denildi. "Biz bu oyunların farkındayız ve elimizden geldiği kadarıyla bu uygulamaların karşısında duracağız." diye belirtilen açıklamada, rant uygulamalarının bir tanesinin de Yenişehir ilçesi valilik yanında bulunan Karayolları yerleşkesinin Diyanet'e devri olduğu kaydedildi. Açıklamada şu ifadeye yer verildi: "Yerleşkede bulunan 50-60 yıllık ağaçlar kesilip yerleşke yapılaşmaya açılmak istenmektedir. Diyarbakır Ekoloji Meclisi olarak karayollarında ve Atatürk Stadı’ndaki yapılaşmaya karşı basın açıklaması yapacağız."