Diyarbakır-Bingöl yoluna döşenen mayının patlatılmasının ardından askeri araca düzenlenen saldırıda şehit olan Yozgatlı Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak’ın, baba ocağına ateş düştü.

Diyarbakır- Bingöl yolunda askeri araca saldırı düzenlenmesi sonucu şehit düşen Yozgatlı Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak’ın (39), baba ocağına acı haberi sabaha karşı saat 03.30 sıralarında Yozgat İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, tarafından verildi. Annesi ve babası vefat eden ve 9 kardeşin dördüncüsü olan Şehit Mehmet Koçak’ın yakınları gözyaşlarını tutamazken, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım aileyi yalnız bırakmadı. Şehit haberinin alınmasından sonra şehidin evi ve sokağı bayraklarla donatıldı.

Yozgat İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, şehidin ağabeyi Satılmış Koçak’ı, teselli etmeye çalışarak şehidin öcünün alınacağını söyledi. Albay Yıldırım, “Üzücü bir durum, şehidimiz mertebelerin en güzeline sahip oldu. Ülkemiz büyük bir ülke, bunlara gerekli cevaplar verilecektir. Siz rahat olun, kalbiniz rahat tuttun. Ülkemiz çok büyük bir ülkedir, cevapları verilecektir, en yakın bir zamanda şehidimizin öcü bunlardan alınacak. Üzülüyoruz, şuanda bile operasyonlarımız devam ediyor. O şerefsizlerde layık olduğu yere gidecektir. Onların son çırpınışları, öcümüzü alacağız inşallah.” dedi.

Şehidin ağabeyi Satılmış Koçak, kardeşi ile en son bayramda görüştüklerini belirterek, “Bizi aramıştı 11 aydır oradaydı Sivas’tan oraya gitmişti. Görevde 20 yıla yaklaşmıştı, gece saat 03.00 gibi haber aldık. İki tane çocuğu var biri liseye gidiyor bir de küçük kız var.” diye konuştu.

Şehidin kayınbiraderi Abdullah Demir de kendisi ile dün telefonda görüştüklerini belirterek, "Akşam üzeri 'dört gündür giydiğim tişört üstüme yapıştı' diye söyledi. Ondan sonra duşunu felan yaptı işlerini gördü geri göreve çağırdılar zaten ondan sonra da acı haberi aldık. Vatan sağ olsun.” dedi.

Evli ve kız biri erkek iki çocuk babası olan şehit Mehmet Koçak’ın cenazesi Diyarbakır’da düzenlenecek törenin ardından Yozgat’a getirilecek ve ikindi namazını müteakip Yozgat şehitliğine defnedileceği belirtildi.