Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde yüzü maskeli bir grup, kentin en işlek caddesinde barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Daha sonra grup, polislere taşlı saldırıda bulundu. Güvenlik güçleri ise gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Bölgede olaylar devam ediyor.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto etmek için bir araya gelen yüzleri maskeli bir grup, kentin en işlek caddesinin bulunduğu Ofis semtinde barikat kurarak yolları trafiğe kapattı. Olaylar sebebiyle Ofis semtindeki esnaf kepenk kapattı, vatandaşlar ise evlerine koşuştu.

Yüzü maskeli grup, yol kenarında duran ve sivil polislere ait olduğu belirtilen araçlara saldırdı. Bunun üzerine bölgeye TOMA’lar sevk edildi. Grup, ara sokaklarda ve kaldırım üzerinde bulunan tahta, sandalye ve demir kapı gibi malzemelerle yolları kapattı. Barikatları yıkmak için bölgeye giden polis ekiplerine taşlı saldırıda bulundu. Güvenlik güçleri, grubu tazyikli ve biber gazı ile dağıtmaya çalışıyor. Ara sokaklara kaçan grup, polis araçları caddeye gelmediği zaman tekrar barikat kuruyor.

Polis ekipleri, Ekinciler ve Kasaplar caddelerini trafiğe kapattı. Bölgeye gelen araçları, başka güzergahlara yönlendiriyor. Semtin giriş ve çıkışları kapatılırken, ara sokaklarda olaylar devam ediyor.

Bu arada sabah saatlerinde Diyarbakır Valiliği tarafından sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Sur ilçesindeki çatışmalar devam ediyor. Ölü ve yaralı sayısı hakkında kesin bir bilginin olmadığı belirtiliyor. İlçeye giden yollara barikat kuran güvenlik güçleri, basın mensupları dâhil kimsenin girmesine izin vermiyor.

Öte yandan Diyarbakır Valiliği gün içerisinde yaptığı yazılı açıklamada, sokağa çıkma yasağının devam ettiğini duyurdu.