Diyarbakır’da görev yapan berberci ve kuaförler önceki günlerde Mersin Çağ Üniversitesi’nde okuyan Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesini başlarına taktıkları perukla protesto etti.

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi Diyarbakır’da protesto edilmeye devam ediliyor. Sivil toplum kuruluşları, avukatlar, dernekler ve öğrenciler iki gündür aralıksız eylemler yapıyor. Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Odası (DİBEKOD) kadına karşı şiddeti protesto etmek amacıyla Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenledi. Ellerinde ‘Erkeksen öfkeni yen’, ‘Sen bağır ki şiddet sussun’, ‘Kadına şiddet toplumun utancıdır’ pankartlarını taşıyan berberler ve kuaförler, Özgecan’ın öldürüşünü kınadı.

'KADINA ŞİDDET ERKEKLİK İSE BİZ ERKEK DEĞİLİZ'

Grup adına basın açıklamasını okuyan Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Cemil Değirmenci, kadına yönelik şiddetin son bulması için kendilerine düşün sorumluluk nedeniyle burada olduklarını söyledi. Kadına yönelik şiddetin son bulması için kurum ve kuruluşların beraber hareket etmesi gerektiğini belirten Değirmenci, "Kadınlarımızın, analarımızın yaşadıkları bu olumsuzluklara ortak olmak, bu sorunun sorun olmaktan çıkarılmasını sağlamaktır. Kadınlarımıza desteği bu cümle ile noktalıyoruz. Kadına şiddet erkeklik ise bir erkek değiliz." şeklinde konuştu.