Peygamber Yolu Derneği tarafından Türkiye genelinde 100’ün üzerinde dernek ve vakıf işbirliğiyle yapılan Herkes O’nu Okuyor yarışmasında Diyarbakırlı Muhammed Kurkma, Türkiye ikincisi oldu. Diyarbakır EHİDER Okuma Salonu öğrencisi olan Kurkma, anne ve babasına umre ödülü kazandırmış oldu.

Hz. Peygamber'in (sav) hayatının öğrenmesini ve anlaşılmasını sağlamak amacıyla Türkiye genelinde, gerçekleştirilen sınavda ilköğretim alanında Türkiye ikincisi Diyarbakır’ın Sur ilçesinden çıktı. Sur ilçesinde dezavantajlı çocukların okuması için yıllardır gönüllü eğitim veren EHİDER Okuma Salonu öğrencisi olan Muhammed Kurkma, çok mutlu olduğunu söyledi. Okuma salonuna devam ettiği için çok şanslı olduğunu anlatan Kurkma, yarışma sayesinde Hz. Muhammed(sav)’in hayatını çok daha iyi anladığını dile getirdi. Kurkma, “Derecemden dolayı babam ile annem umre ödülü kazandı. En çok da buna sevindim.” diye konuştu. Okuma salonundaki öğretmenleri sayesinde derslerinin de çok iyi olduğunu anlatan Kurkma, “ Geçen yıl da dereceye girdim. İnşallah okuyup doktor olacağım” dedi.

Diyarbakır’da çek çek denilen iki tekerlekli arabalarla hamallık yaparak geçimini sağlayan baba Kadri Kurkma ise tek hedefinin çocuklarını okutmak olduğunu dile getirdi. Kurkma, “ Dört çocuğum var. Hepsinin de okuması için çaba gösteriyorum. Ben okumadım ama çocuklarım okusun diyorum. Allah bağışlasın onlar da okuyor ve çalışkandırlar” dedi. Bugüne kadar kimseye muhtaç olmadan yük taşıyarak çocuklarını okuttuğunu anlatan Kurkma, çocuklarına hertürlü yardımı sağlayan, rehberlik eden okuma salonu öğretmenlerine minnettar olduğunu dile getirdi. Anne Nursen Kurkma ise “ Biz okuyamadık, çocuklarımızın okuması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

EHİDER Okuma Salonları Koordinatörü Mustafa Doğancı da Kurkma ailesini ziyaret ederek, Muhammed’i tebrik etti. Doğancı, “Diyarbakır’daki okuma soluna öğrencilerimizin Türkiye geneli yapılan bu sınava katılmasını amaçladık. Öğrencilerimiz bu kitabı okudular. Muhammed kardeşimim ikinci oldu. Ayrıca Türkiye geneli ilk onda önemli derecelerimiz oldu. Ailelerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.