Diyarbakır'da, polis ekipleri eşliğinde eğitim kurumlarına yapılan baskın tepki çekti. Çocukları, baskın yapılan okullarda eğitim gören veliler, yapılanlara tepki gösterdi. Velilerden Mehmet Şimşekoğlu, “Türkiye’de bu kadar toplumsal olay varken okulları basmak doğru değil. Hangi devlet ya da özel okula bu baskın yapılmış. Baskın yaptıranların çocukları bu okullarda eğitim görmedi mi? Artık bu zulme bir son verilsin.” dedi.

Diyarbakır’da Özel Nil İlköğretim Okulu, Dicle Koleji, Nil Anaokulu ve Leyla Hanım Kız Lisesi'ne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Halk Sağlığı uzmanları, SGK müfettişleri, Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, Zabıta memurları, İtfaiye ekipleri ve Milli Eğitim müfettişleriyle baskın yapıldı. Çocukları okullarda eğitim gören veliler baskına tepki gösterdi. Özel Nil’den 2 çocuğu mezun olan, 2 çocuğu ve 1 de yeğeni eğitim görmeye devam eden Mehmet Şimşekoğlu, bu okularda eğitim görenlerin pırlanta gibi yetiştiğini söyledi. Şimşekoğlu, “ Bu okulların hiçbir eksiği yok, hiçbir eksikliği de bulunamaz. Bu çocukları değerlere, anne ve babasına saygılı olarak yetiştiren okula bu tür baskılar yapılması gerçekten düşündürücüdür. Bakanların, başbakanların, belediye başkanlarının ve toplumda değer gören herkesin çocukları bu okullarda eğitim gördü.” ifadelerini kullandı.

BURADA EĞİTİM GÖREN ÇOCUKLAR ÜLKENİN BAŞINA BELA OLMADI

Bu okullarda eğitim gören çocukların ülkenin başına bela olmadığını anlatan Şimşekoğlu, “Bu çocuklar bu ülkeye hizmet ediyor ve bu ülkenin başına bela olmadı. Güzel insanların yetişmesiyle uğraşırken bu okullara baskın yapmak ve yıldırmaya çalışmak metrekareye düşmek bizi gerçekten üzüyor. Bu okullar her şeyden önce milletin, sizlerin okulları. Lütfen bunu yapmayın bizi üzüyor. Türkiye’de bu kadar toplumsal olay varken okulları basmak doğru değil. Hangi devlet ya da özel okula bu baskın yapılmış. Baskın yaptıranların çocukları bu okullarda eğitim görmedi mi? Artık bu zulme bir son verilsin. Eğitim kurumları bu işten ayrı tutulsun.” diye konuştu.

SADECE BU OKULLARIN HEDEF ALINMASI BİZİ ÜZÜYOR

“Tabelanın 5 santim uzun ya da kısa olması Allah aşkına neyi değiştirir.” diye soran Şimşekoğlu, kafalardaki zihniyetin önemli olduğunu kaydetti. Şimşekoğlu şunları söyledi: “Bir dönem türbanlarla ilgili bir sürü şey yapıldı, insanlar ülkeden çıktı. Şimdi bu insanlar tabelasının boyu ölçüşü nedeniyle burayı bırakıp başka ülkeye mi gitsinler. Bu okullar kapansa ben çocuklarımı vasıfsız okullara mı göndereyim? El insaf. Buradaki çocukların yetişmesi bu devlete bu millete hizmeti önemli. Komik geliyor. Ben AK Parti’ye gönül veren bir insandım. Eğer başka okullara yapıyorlarsa amenna yapsınlar. Ama belirli bir okul hedef alınıyorsa bu bizi üzüyor. Bu okul bizim bu toprak bizim.”