Polis baskınıyla yönetimine el konulan Bank Asya’ya ile ilgili tepkiler devam ediyor. Diyarbakır Kayapınar ilçesindeki Banka Asya şubesine akın eden vatandaşlar karara tepki için para yatırıyor.

Diyarbakır’da vatandaşlar Bank Asya'ya destek olmak için sabahın erken saatlerinden itibaren şubelere koştu. BDDK'nın kararına tepki gösteren vatandaşlar, ekonomik durumları elverdiği ölçüde Bank Asya'ya para yatıracaklarını söyledi. Vatandaşlardan Abdullah Batmaz, Diyarbakır’da yaşadığını ve bir Banka Asya sevdalısı olduğunu söyledi. Yaşananlardan dolayı çok üzüldüğünü anlatan Batmaz, "Sabahlara kadar uyumadım. Akrabalardan, eşim ve dostumdan gücüm yettiği kadar para alıp Banka Asya’ya yatırdım. Bu bir hukuksuzluktur ve bu durum kabul edilemez. 5 -6 ay önce de uğraştılar, yapamadılar. Dün gece zorla el koydular. İçerde insanlar var, para yatırmaya geldiler." şeklinde konuştu.

Taksi şoförlüğü yaptığını söyleyen bir vatandaş, Banka Asya’ya güvendiği için hesap açtığını dile getirdi. Taksi şoförü, "İmkanım olsaydı daha fazla yatırırdım. Gücüm bu kadardır." diye konuştu.

Malatya’dan Diyarbakır’a geldiğini anlatan Muhammed Enes(17), "Elimizde olan paraları getirdik. Allah’ın izniyle 5 bin üzerinde para yatırdık ve yine de yatıracağız. Tam destek hep destek diyoruz. Kimse para çekmeye gelmedi, para yatırmaya geldi Banka Asya’ya. Onlar korkmasın bence titresinler. Rabb'imin açtığı yolu bir fani kapatamaz." ifadelerini kullandı.

'ELİMDE SON YÜZÜĞÜM KALDI ONDAN DA VAZGEÇERİM'

Banka Asya’ya para yatıran bir bayan ise "Hizmeti batırmaya çalışanlar inşallah kendileri bir gün batarlar. Biz bu kadar söylüyoruz. Elimdeki son yüzüğüm kaldı, ondan da geçerim Allah’ın izniyle." diye konuştu.